Web Analytics Made Easy - Statcounter

احمد خامسان روز چهارشنبه در نشست خبری درباره اجرای طرح آمایش آموزش عالی در خراسان جنوبی اظهار داشت: اجرای این طرح در استان از نظر زمانی و مکانی مناسب نبوده است.

وی افزود: منتظر هستیم که تصمیم وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در این مورد ارسال شود ولی بعید می‌دانیم‌ الحاق به این سرعت انجام شود.

رییس دانشگاه معین استان خراسان جنوبی گفت: اینکه طرح الحاق به صورت پایلوت اول در خراسان جنوبی انجام می‌شود، نادرست است و تاکنون طرح به هشت استان ابلاغ شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: براساس طرح ساماندهی موسسات آموزش عالی تعداد دانشگاه‌های کشور طبق مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی کاهش پیدا خواهد کرد و اجازه نمی‌دهیم خراسان جنوبی اولین استان باشد.

خامسان گفت: در طرح ساماندهی موسسات آموزش عالی قرار است تعدادی از اختیاراتی که در کشور است به دانشگاه مادر استان تفویض شود و رییس دانشگاه مادر ‌شورایی را تشکیل دهد تا بار ستادی آموزش عالی کاهش یابد.

وی افزود: ردیف‌های بودجه‌ای با الحاق دانشگاه حذف نمی‌شود و هیچ کارمند و عضو هیات علمی هم اخراج نخواهند شد.

رییس دانشگاه بیرجند گفت: براساس مقتضیات جمعیت دانشجویی و ‌میل به آموزش هزاران ساعت کار تخصصی در شورای عالی انقلاب فرهنگی انجام شده و طرح آمایش براساس پیش بینی جمعیت کشور و میل به آموزش عالی حکم کرده که آموزش عالی در ۴۳ موسسه ساماندهی شود.

وی اظهار داشت: در کشور آمایش براساس آینده‌نگری انجام شده و ممکن است برخی با شیوه اجرا مخالف باشند اما اصل کار را نباید زیرسوال ببرند.

وی گفت: وزارت علوم ملزم به اجرای قوانین مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی است لذا اصل ساماندهی بر مبنای همین موارد است.

رییس دانشگاه معین استان خراسان جنوبی افزود: این الحاق به معنای تعطیلی و اخراج ‌کسی نیست بلکه ارتقای کیفیت آموزشی را در نظر دارد.

وی گفت: برخی دانشگاه‌های اقماری به دلیل نبود دانشجو تعطیل شده یا در حال تعطیلی است و وزارت علوم تلاش می‌کند موسسات کوچکتر را با اتصال به دانشگاه مادر ارتقا دهد.

خامسان با بیان اینکه تعدادی از همکاران در دانشگاه صنعتی بیرجند موافق این طرح هستند افزود: البته برای ابلاغ این دستورالعمل حتی با رییس دانشگاه و استانداری هم هماهنگی نشده بود و این گلایه‌مندی به وزارتخانه طی تماس تلفنی ابلاغ شد.

وی اظهار داشت: هر دولتی باشد مجبور به اجرای این قانون  است زیرا مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی است ولی ما هم در شکل و زمان اجرا حرف داریم و نزدیک انتخابات نیاز به همدلی بیشتری داریم و اگر در این زمان انجام نمی‌شد، بهتر بود.

رییس دانشگاه بیرجند با بیان اینکه هدف اصلی این طرح تقویت و ارتقای کیفی موسسات آموزش عالی است گفت: وقتی کاهش تمایل به آموزش عالی را در کشور شاهد هستیم باید این ساماندهی انجام شود.

وی ادامه داد: توسعه استان با گسترش آموزش عالی انجام نمی‌شود بلکه با داشتن آموزش عالی با کیفیت محقق خواهد شد.

خامسان گفت: مسیر دانشگاه‌ها و موسسات عالی قوی و با کیفیت در این طرح در جهت فعالیت‌های فناورانه و مهارت‌آموز است.

شورای گسترش و برنامه‌ریزی آموزش عالی براساس مصوبه ‌‏شورای ‌عالی انقلاب فرهنگی، الحاق دانشگاه صنعتی بیرجند به دانشگاه بیرجند با عنوان «دانشـگاه بیرجند - پردیس ‌‏صنعتی بیرجند» را تصویب کرد.‏

در نامه ابلاغی این مصوبه از سوی "علی خاکی صدیق" معاون آموزشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری به "احمد ‌خامسان" رییس دانشگاه معین استان خراسـان جنوبی و نماینـده وزارت علوم، تحقیقـات و فنـاوری در این اسـتان آمده است: در اجرای مـاده ۳ مصوبه سـیاست‌هـا و ضوابـط اجرایی حـاکم بر آمـایش آموزش عـالی در جمهوری ‌اسلامی ایران مصوب جلسه ۷۷۶ مورخ ۱۸ اسفند ۱۳۹۴ شورای‌ عالی انقلاب فرهنگی، موضـوع سامانـدهی مؤسـسات ‌آموزش عـالی اسـتان خراسـان جنوبی در جلسه ۹۲۶ تاریخ ۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۹ شورای گسترش و برنـامه‌ریزی آموزش ‌عـالی مورد بررسـی قرار گرفت و الحاق دانشـگاه صـنعتی بیرجند به دانشـگاه بیرجند با عنوان «دانشـگاه بیرجند - ‌پردیس ‌صنعتی بیرجند» به تصویب رسید.

انتشار این خبر در روزهای اخیر واکنش‌هایی را در مخالفت با الحاق دانشگاه صنعتی بیرجند به دانشگاه بیرجند در پی داشته است.

برچسب‌ها وزارت علوم تحقیقات و فناوری خراسان جنوبی سند آمایش آموزش عالی دانشگاه شورای عالی انقلاب فرهنگی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: وزارت علوم تحقیقات و فناوری خراسان جنوبی سند آمایش آموزش عالی وزارت علوم تحقیقات و فناوری خراسان جنوبی سند آمایش آموزش عالی دانشگاه شورای عالی انقلاب فرهنگی اخبار کنکور شورای عالی انقلاب فرهنگی دانشگاه بیرجند دانشگاه صنعتی الحاق دانشگاه صنعتی بیرجند خراسان جنوبی رییس دانشگاه وزارت علوم آموزش عالی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۹۹۱۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دهه سرآمدی آموزش فرصت مغتنمی برای ادای احترام به پیشگامان ساحت تولید و نشر معرفت و حکمت است

معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در پیام تبریکی به مناسبت دهه سرآمدی آموزش، این دهه را فرصت مغتنمی دانست تا به ساحت آموزش که ساحت تولید و نشر معرفت و حکمت است، ادای احترام کنیم و تلاش‌های پیشگامان این عرصه را قدر بنهیم.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، متن پیام تبریک قاسم عموعابدینی به شرح زیر است:

خدمت‌رسانی به جامعه، فرهنگ‌سازی و توسعۀ حرفه‌ای تدریس از جمله اهداف راهبردی دانشگاه‌های موفق دنیاست. جایگاه والای ایران در کسب دستاورد‌های علمی، مرهون تلاش‌های عالمانه و متعهدانه اعضای هیئت علمی و یاوران علمی است که روشنی‌بخش مسیر اعتلای دانایی و فرهیختگی‌اند. بخش اعظم این تلاش‌ها در کلاس‌های درس که سنگر اصلی خدمت‌رسانی اساتید است، در تعامل اثربخش با دانشجویان رقم می‌خورد.

دهه سرآمدی آموزش فرصت مغتنمی است تا به ساحت آموزش که ساحت تولید و نشر معرفت و حکمت است، ادای احترام کنیم و تلاش‌های پیشگامان این عرصه را قدر بنهیم. توجه به کیفیت در آموزش عالی از لوازم نقش‌آفرینی دانشگاه‌ها در شکل‌گیری تمدن نوین اسلامی است و همت ستودنی و کوشش خستگی‌ناپذیر بزرگ‌مردان و زنانی که طلایه‌داران علم‌آموزی و معرفت‌افزایی هستند، در تحقق دانشگاه حکمت‌بنیان و تمدن‌آفرین نقشی مهم و غیر قابل انکار دارد.

در دانشگاه ها، اساتید نه تنها از آثار علمِ آموزش، بهره‌مند هستند، بلکه در تولید آن مشارکت دارند و تولید این دانش منحصر به متخصصان آموزش نیست. تحقق دانشگاه تمدن‌ساز و حکمت‌بنیان و تحقق مرجعیت علمی و سرآمدی جهانی آموزش، نیازمند توجه جدی به مقولۀ آموزش است و بر این اساس رویکرد برنامه‌محوری، استادمحوری، شاگردپروری و اخلاق‌مداری در کانون توجه نظام آموزش عالی کشور بر اساس برنامه هفتم توسعه قرار دارد.

معاونت آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، با تأکید بر نقش مهم اساتید در این مسیر، انتخاب سرآمدان آموزشی را مورد توجه قرار داده است. دهه سرآمدی آموزش در سال ۱۴۰۳ با شعار «سرآمدی آموزشی، هدفمندی و مردمی‌سازی آموزش» از هشتم تا هفدهم اردیبهشت ماه در دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی کشور با هدف تبیین جایگاه والای آموزش و تقدیر و تجلیل از سرآمدان آموزشی در دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی کشور برگزار می‌شود.

در پایان، با تبریک دهۀ سرآمدی به همه تلاشگران عرصه آموزش در دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی کشور، بر عهد خود، که حمایت همه‌جانبه از توسعه کیفی، نیازمحوری و مبتنی بر دانایی فرایند آموزشی است، تأکید می‌کنم و از همه دست‌اندرکاران برای برگزاری هر چه با شکوه‌تر این مراسم دعوت می‌نمایم.

دیگر خبرها

  • ایجاد اتاق وضعیت علم و آموزش عالی کشور
  • نقشه فرهنگی کشور درحال بازنویسی است
  • حوزه نظارت بر کیفیت آموزش دانشگاهی در قزوین احیا شد
  • دهه سرآمدی آموزش در دانشگاه‌ها آغاز شد
  • دهه سرآمدی آموزش در دانشگاه‌ها از امروز آغاز شد
  • دهه سرآمدی آموزش فرصت مغتنمی برای ادای احترام به پیشگامان ساحت تولید و نشر معرفت و حکمت است
  • رقابت ۱۵هزار داوطلب کنکور سراسری در خراسان جنوبی
  • پایان آزمون سراسری با رقابت داوطلبان گروه علوم تجربی
  • آزمون دانشگاه فرهنگیان مجزا برگزار می‌شود
  • مجزا برگزار شدن آزمون دانشگاه فرهنگیان از سال آینده