Web Analytics Made Easy - Statcounter

الحاق دانشگاه صنعتی بیرجند به دانشگاه بیرجند به صورت پردیس صنعتی این دانشگاه به تصویب شورای گسترش و برنامه‌ریزی آموزش عالی رسید و بزرگ‌ترین ابهام این است که چرا دانشگاهی که در کیفیت و هم در کمیت شرایط مطلوبی دارد را باید برای این کار انتخاب کنند؟

 

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو- محمدجواد سمیعی؛ بحران نبود یک کارشناسی دقیق و حساب و شده و از همه بدتر عدم پاسخگویی مناسب موجب شده تا یکی از بهترین طرح‌هایی که می‌توانست خط و ربط نظام آموزش عالی کشور را با توسعه کشور و همچنین ارتقای سطح تولید علم در کشور را سرعت ببخشد؛ خود یکی از مشکلات و سنگ‌های بزرگ بر سر راه سیستم آموز عالی کشور بشود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
طرح آمایش آموزش عالی که به تصویب شورای انقلاب فرهنگی رسید، آن کورسوی امیدی بود که انگار بعد از مدت‌های طولانی قرار است کشور دارای یک برنامه روشن و هدفمند در سیستم تربیت نیروی متخصص و جوان خود و به کارگیری آن در نقاط مختلف باشد.

طرح آمایش آموزش عالی در ماده ۳ خود این اجازه را به وزارت علوم و شورای گشترش داده است تا در راستای افزایش کیفیت آموزش و همچنین کاهش هزینه‌های سربار و البته اضافی سیستم آموزش کشور اقدام به تجمیع و ادغام موسسات آموزش عالی کند. این که در این ماده هیچ مصداق و توضیحی وجود ندارد، خود بزرگترین علامت سوال این طرح است و قطعا شائبه برخورد سلیقه‌ای و البته کارشناسی نشده را به وجود می‌آورد. شائبه‌ای که در اقدام اخیر شورای گسترش مبنی بر ادغام دانشگاه صنعتی بیرجند به وجود آمد.

بیشتر بخوانید

در همین رابطه روح الله ایزدخواه در گفتگو با خبرگزاری دانشجو گفت: طرح آمایش آموزش عالی قطعا نیاز امروز کشور است، ولی باید دید ساز و کار اجرای آن دقیق و حساب شده است یا به صورت سلیقه‌ای تدوین گرده است. وی اضافه کرد که علاوه بر تذکری که به وزیر علوم داده شده، با همراهی ۲۵ نماینده درخواست یک گزارش نظارتی بر اساس ماده ۴۵ قانون آیین نامه داخلی مجلس داده شده است.

نماینده مردم تهران، ری و شمیرانات روز قبل در واکنشی گفت: تذکر به وزیرعلوم درباره رعایت عدالت و کارآمدی در اجرای طرح آمایش دانشگاه‌ها و پرهیز از ادغام‌های تنش زا در برخی استان‌ها.

  دانشگاه صنعتی بیرجند دقیقا چه وضعی داشت؟ تاسیس دانشگاه صنعتی بیرجند پس از یک فرایند طولانی و طاقت فرسا صورت گرفت. در آن زمان، راضی کردن و موافقت وزارت علوم و همچنین وزارت صمت را لازم داشت. تعویض دولت‌ها و استانداران وقت، منجر به دو بار تصویب این دانشگاه در مصوبات سفر‌های استانی دو دولت گردید. آنچه این عمل را موجه می‌داشت، جبران عقب ماندگی منطقه محروم خراسان جنوبی بوده و هست.

این دانشگاه که در واقع تنها دانشگاه صنعتی شرق کشور است و پتانسیل بسیار زیادی در راستای توسعه زیرساخت‌های استان دارد. دارای حدود ۱۲ هزار دانشجو و ۷۰ هیئت علمی و همچنین ۳۴۰ کد رشته در مقاطع کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا است. همچنین در زمره دانشگاه‌های جامع سطح ۲ در تراز عملکرد ملی و با ماموریت محوری توسعه آموزش، پژوهش و فناوری و کمک به رفع چالش‌های ملی قرار گرفته است.

دانشگاه صنعتی بیرجند توانسته است نخبگان دانش آموخته دانشگاه‌های برتر داخلی و خارجی را به عنوان هیات علمی در استان خراسان جنوبی مستقر نماید. این ظرفیت نسبی برای پشتوانه پژوهشی و تحقیقاتی برنامه‌های توسعه‌ای استان قابل به کار گیری است. با انحلال دانشگاه صنعتی بیرجند، این فرصت سوخته خواهد شد. انجام طرح‌های پژوهشی برون‌دانشگاهی، مشارکت دانشجویان در رویداد‌های دانش‌بنیان و نوآورانه، ارتقا مرتبه تعداد قابل توجهی از اعضای هیات علمی این دانشگاه به دانشیاری در فرصتی کوتاه و سرانه قابل قبول پذیرش دانشجویان در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد از دستاورد‌های مهم دانشگاه صنعتی بیرجند است.

ادغام دانشگاه صنعتی بیرجند که با نگاه به کارنامه آن؛ این تصمیم را در شرایط فعلی غیر منطقی نشان می‌دهد. این را هم باید اضافه کرد که به نقل از خبرگزاری مهر؛ حسین خسروی اسفزار نماینده مرد بیرجند گفت: این اقدام با اهداف تعریف شده ذیل نقشه جامع علمی کشور اعم از توزیع عادلانه منابع، ایجاد فرصت‌های برابر و جلوگیری از تجمیع امکانات منافات دارد. همچنین خسروی با بیان اینکه الحاق دانشگاه در ۲۸ اردیبهشت ماه ۹۹ طی جلسه ۹۲۶ شورای گسترش برنامه ریزی آموزش عالی تصمیم گیری شده است، گفت: این در حالی است که معاون وزیر در پنجم دی ماه ۹۹ اعلام کردند که فعالیت دانشگاه ادامه دارد و این گفته‌ها با یکدیگر مغایرت دارد.

باید مسئولین به این سوال پاسخ دهند که چه طور دانشگاهی با این کیفیت علمی که که در آستانه تبدیل شدن به هاب منطقه‌ای علمی بود و نقش بسیار زیادی در گسترش زیرساخت‌های منطقه خود داشته را در دسته هزینه‌های سربار نظام آموزشی قرار داده‌اند و یا حتی از نظر کیفی آن را تایید نمی‌کنند؟

شاید برای اجرای این بند از سند آمایش آموزش عالی بهتر بود، ابتدا از کلانشهر‌هایی مثل تهران که در آن شاهد رشد قارچ گونه موسسات آموزشی و دانشگاه‌های مختلف هستیم که به معنای واقعی کلمه چه از نظر کیفی و چه از نظر مالی مناسب سیستم آموزشی کشور نیستند، برنامه ریزی می‌شد و بعد به صورت دقیق و کارشناسی شده به سراغ شهر‌های کوچک رفته می‌شد.

این اقدام در دانشگاه صنعتی بیرجند قطعا به نا امید سازی و بی انگیزه نمودن نخبگان جوان در دانشگاه‌هایی مثل دانشگاه صنعتی بیرجند و دانشگاه بزرگمهر قاین مشغول خدمت هستند منجر خواهد شد. قطعا این بی انگیزگی به دانشجویان و جامعه تسری پیدا خواهد نمود.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: بیرجند آمایش آموزش عالی دانشگاه دانشگاه صنعتی بیرجند طرح آمایش آموزش عالی دانشگاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۸۸۹۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقشه فرهنگی کشور درحال بازنویسی است

حجت الاسلام والمسلمین خسروپناه امروز در نشست روسای حوزه‌های علمیه، نخبگان، دانشجویان، اساتید و هیأت رئیسه دانشگاه‌های گلستان گفت: شورای عالی انقلاب فرهنگی در سال‌های اخیر براساس نیاز‌های عصر جدید در موضوعاتی مانند تهیه سند امنیت غذایی، سند هوش مصنوعی و سند فناوری کوانتونومی متمرکز شده است.

وی افزود: علت تحریم این شورا از طرف دولت‌های غربی، تمرکز فعالیت‌های جدی ما در زمینه علوم جدید بوده است.

حجت الاسلام خسروپناه گفت: شورای عالی انقلاب فرهنگی در زمینه راهکار‌های مقابله با مهاجرت نخبگان و تحقق الگوی حکمرانی نخبگانی نیز فعالیت‌های خوبی انجام داده است.

وی افزود: با تلاش‌های چند دهه اخیر در زمینه توسعه علوم انسانی و اسلامی، امروز ایران به یکی از کشور‌های شاخص در رشد کیفی این علوم تبدیل شده و هیچ کشوری به اندازه ما در این عرصه پیشرفت نداشته است.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی تاکید کرد: سند دانشگاه اسلامی در سال‌های گذشته در این شورا مصوب شده است و با اجرای این سند غالب مشکلات فرهنگی در دانشگاه‌ها رفع خواهد شد.

باشگاه خبرنگاران جوان گلستان گرگان

دیگر خبرها

  • ایجاد اتاق وضعیت علم و آموزش عالی کشور
  • نقشه فرهنگی کشور درحال بازنویسی است
  • حوزه نظارت بر کیفیت آموزش دانشگاهی در قزوین احیا شد
  • شهریه مدارس غیردولتی، شفاف می‌شود؟!
  • دهه سرآمدی آموزش در دانشگاه‌ها آغاز شد
  • دهه سرآمدی آموزش در دانشگاه‌ها از امروز آغاز شد
  • دهه سرآمدی آموزش فرصت مغتنمی برای ادای احترام به پیشگامان ساحت تولید و نشر معرفت و حکمت است
  • تشدید اعتراض حامیان فلسطین در مراکز آموزش عالی آمریکا
  • شهریه مدارس غیردولتی شفاف می‌شود
  • شهریه مدارس غیردولتی شفاف می‌شود/ جزئیات اجرای نظارت آنلاین